W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki

PONIEDZIAŁEK 22.04.24

ŚNIADANIE: Chleb zwykły i razowy z masłem, ser topiony, crispy, kawa inka na mleku (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa brokułowa z zieloną pietruszką, makaron, jajko w sosie pomidorowym,surówka z białej kapusty, woda mineralna, (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
PODWIECZOREK: Bułka mleczna z kawałkami czekolady z masłem, bakalie, bawarka (alergeny: gluten, mleko)

WTOREK.23.04.24

ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, miodem, banan, kawa inka na mleku,herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca, jaja)
OBIAD: Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, gołąbki wietnamskie, marchewka do chrupania, woda mineralna (alergeny: seler, gluten, mleko, gorczyca)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką, jabłko, kawa inka z mlekiem (alergeny: gluten,mleko)

ŚRODA.24.04.24

ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, kiełbasa pieczona, sałata, mleko,herbata z cukrem (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa krupnik z zieloną pietruszką, kluski kopytka, karkówka pieczona, sos, sałatka z buraka, jabłka z serem feta, woda mineralna, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Wafelek zbożowo - kukurydziany, banan, kakao, (alergeny: gluten,mleko)

CZWARTEK.25.04.24

ŚNIADANIE: Chleb zwykły i ze słonecznikiem z masłem, żółtym serem, pomidor, mleko,herbata z cukrem (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa jarzynowa z zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, filet z mintaja pieczony, sałatka z ogórka kiszonego i jabłka, woda mineralna (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Kanapki z masłem, konfiturą truskawkową, gruszka, bawarka, alergeny:mleko, gluten,)

PIĄTEK.26.04.24

ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, filet z makreli w oleju, szczypiorek,płatki ryżowe na mleku, herbata z cukrem (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca, ryby)
OBIAD: Zupa żurek z ziemniakami, ryż, filet z kurczaka w sosie śmietanowo – szpinakowym z pestkami dyni, woda mineralna, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK:Kinder mleczna kanapka, jabłko, bawarka, (alergeny: gluten, mleko,gorczyca)


W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.


Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact