W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki.

PONIEDZIAŁEK.09.12.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, dżemem, suszone plasterki jabłka, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z  cytryną (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam,)
OBIAD: Zupa kalafiorowa z zieloną pietruszką, ryż, sos węgierski, zielona papryka do chrupania, kompot wieloowocowy(alergeny: gluten, mleko, seler,)
PODWIECZOREK: Kanapki z chleba zwykłego z masłem, tuńczyk, szczypiorek, bawarka,(alergeny: gluten, mleko,)

WTOREK.10.12.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnami z masłem, żółtym serem, ogórek kiszony, kakao, herbata z  cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam)
OBIAD: Zupa barszcz ukraiński z zieloną pietruszką, ziemniaki puree, drobiowy pulpet w sosie koperkowym, brokuł gotowany, jabłko, kompot wieloowocowy(alergeny: gluten, mleko, seler)
PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy, opiekane pyzy drożdżowe, mandarynka (alergeny: gluten, mleko,orzechy)

ŚRODA.11.12.19
ŚNIADANIE:  Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, szynka pieczona, pomidor, szczypiorek, mleko, herbata z cytryną, (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa jarzynowa z zieloną pietruszką, spaghetti z sosem bolońskim, jabłko, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten, mleko,)
PODWIECZOREK: Bułka z kruszonką z masłem, gruszka, czekolada na gorąco(alergeny: gluten, mleko)

CZWARTEK.12.12.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnami z masłem, ryba w oleju, papryka czerwona, kawa inka na mleku, herbata z  cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, ryby)
OBIAD: Zupa ogórkowa z zieloną pietruszką, naleśniki z serkiem „Danio”, mandarynka, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka pszenna z masłem, kabanosy drobiowe, jabłko, bawarka (alergeny: gluten, mleko, jaja)

PIĄTEK.13.12.19
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, jajko gotowane,  szczypiorek, zacierka na mleku, herbata z cytryną, (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa cytrynowa z ryżem i zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, filet z mintaja pieczony, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
PODWIECZOREK: Kasza manna z malinami, ciastko czekoladowe (alergeny: gluten, mleko, jaja)
 

PONIEDZIAŁEK.16.12.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, pasztet, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cytryną (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa krupnik z zieloną pietruszką, makaron z kiełbasą, kapusta kiszona gotowana, jabłko, kompot wieloowocowy(alergeny: gluten, seler, gorczyca, jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, miodem, banan, bawarka(alergeny:gluten, mleko,)

WTOREK.17.12.19
ŚNIADANIE:Bułka zwykła i ziarnami z masłem, twarożek, szczypiorek, makaron zacierka na mleku, herbata z  cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam)
OBIAD: Zupa krem z pora z groszkiem ptysiowym i zieloną pietruszką, kasza na sypko, pieczony filet z piersi indyka, sałata lodowa z pomidorem i ziarnami słonecznika, kompot wieloowocowy(alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca,jaja)
PODWIECZOREK: Kisiel z mleczkiem waniliowym, jabłko, chrupki kukurydziane,(alergeny: gluten, mleko,)

ŚRODA.18.12.19
ŚNIADANIE:Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, szynka z pieca, jajko gotowane, pomidor, sałata, mleko, herbata z  cytryną (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam, gorczyca,jaja)
OBIAD: Zupa kapuśniak z białej kapusty z zieloną pietruszką, kluski kopytka z musem jogurtowo- owocowym, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja)
PODWIECZOREK: Tosty z żółtym serem, ketchup, mandarynka, bawarka (alergeny: gluten, mleko)

CZWARTEK.19.12.19
ŚNIADANIE: Bułka pszenna i bułka z ziarnami z masłem, tuńczyk w oleju, szczypiorek,  czekolada na gorąco na mleku, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca,ryby)
OBIAD: Zupa rosół z ryżem i zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, schab gotowany, surówka z czerwonej kapusty i z selera konserwowego, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, ryba, jaja)
PODWIECZOREK: Ciasto „Murzynek” gruszka, kawa inka na mleku,(alergeny: gluten, mleko, jaja)

PIĄTEK.20.12.19
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika z masłem, dżemem, kakao, herbata z  cytryną(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, orzechy)
OBIAD: Zupa ogórkowa zabielana z zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, filet z mintaja pieczony, surówka z marchewki i brzoskwiń, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,ryby)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, sałatą lodową, parówka delikatesowa na ciepło z ketchupem, papryka zielona, bawarka (alergeny: gluten, mleko, gorczyca)

PONIEDZIAŁEK.23.12.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, miodem, „Crispy” suszone plasterki jabłka, mleko, herbata z cytryną (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa rosół z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, fasolka po bretońsku, jabłko, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)
PODWIECZOREK: Kanapki z chleba zwykłego i wieloziarnistego z masłem, filet z makreli w oleju, szczypiorek, bawarka (alergeny:mleko,gluten,ryby)

WTOREK.24.12.19
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i z ziarnami z masłem, żółty ser, ketchup, kawa inka na mleku, herbata z cytryną(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca,)
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką, kluski kopytka leniwe z serem, masłem i cukrem, kompot wieloowocowy (alergeny: gluten, mleko, seler,gorczyca,)
PODWIECZOREK: Kanapki z chleba zwykłego z masłem, jajko gotowane z majonezem, szczypiorek, bawarka (alergeny:mleko, gluten,jaja)

PIĄTEK.27.12.19
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i z ziarnami  z masłem, pasztet, papryka, czekolada na gorąco, herbata z  cytryną(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca, jaja)
OBIAD: Zupa żurek z ziemniakami i zieloną pietruszką, makaron, parówka delikatesowa, sos pomidorowy, jabłko,  kompot wieloowocowy  (alergeny: gluten, mleko, seler,jaja,gorczyca)
PODWIECZOREK: Serek „Danio’ z brzoskwiniami, pop corn, herbata (alergeny:mleko, gluten, jaja)

PONIEDZIAŁEK. 30.12.19
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i pieczywa  z ziarnami z nutellą, „Crispy” suszone jabłko,mleko, herbata z cytryną, (alergeny:gluten,mleko,soja,sezam,gorczyca)
OBIAD: Zupa brokułowa z zieloną pietruszką, ćwiartki ziemniaków pieczone, gzika z cebulką,  kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca,)
PODWIECZOREK: Kasza manna z truskawkami, chrupki kukurydziane, (alergeny:mleko, gluten,)

WTOREK.31.12.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i bułka z ziarnami z masłem, dżemem, marchewka do chrupania, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z cytryną, (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca,jaja)
OBIAD: Zupa marchwianka z kaszką manną i zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, kotlet schabowy, buraczki, kompot wieloowocowy,  (alergeny: gluten, mleko, seler,jaja,)
PODWIECZOREK: Mus Kubuś, ciastko, bawarka, (alergeny:mleko, gluten,)

W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.

 

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact