W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki.

PONIEDZIAŁEK.15.04.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, tuńczyk, suszone plasterki jabłka „Chrispy”, kakao, herbata z miodem i cytryną, (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam,gorczyca,jaja)
OBIAD: Zupa brokułowa z zieloną pietruszką, łazanki z kiełbaską i gotowaną kwaszoną kapustą, papryka do chrupania, kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca,jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, miodem, banan, kawa inka na mleku,   (alergeny: gluten, mleko,gorczyca)                             

WTOREK.16.04.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnami z masłem, pasztet, szczypiorek, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,jaja)
OBIAD: Zupa serowa z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaki, pulpety w sosie własnym, gotowana mini marchewka, ogórek kwaszony, kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca,jaja)
PODWIECZOREK: Kisiel z bitą śmietaną, chrupki kukurydziane, gruszka  (alergeny: gluten, mleko,jaja,orzechy,sezam)

ŚRODA.17.04.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, szynka drobiowa wędzona, ogórek kwaszony, rzodkiewka, mleko, herbata z miodem i cytryną, (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam,gorczyca, )
OBIAD: Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym i zieloną pietruszką, ryż na sypko, ryba w sosie śmietanowym, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,ryby)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, dżemem, marchewka do chrupania, bawarka,(alergeny: gluten, mleko,jaja)

CZWARTEK.18.04.19
ŚNIADANIE: Bułka pszenna i bułka z ziarnami z masłem, żółty ser, sałata, płatki owsiane na mleku, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca)
OBIAD: Zupa kapuśniak z zieloną pietruszką, kasza, gulasz, buraczki z cebulką, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)
PODWIECZOREK: Placek skubaniec, pomarańcza, kawa inka na mleku, (alergeny: gluten, mleko,)

PIĄTEK.19.04.19
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, kiełbasa pieczona, pomidor, kakao, herbata z miodem i cytryną, (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa barszcz czerwony  z ziemniakami i zieloną pietruszką, makaron z białym serem na słodko, kiwi, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)
PODWIECZOREK: Bułka z kruszonką z masłem, winogrono, bawarka (alergeny: gluten, mleko,gorczyca)


W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact