W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki.

PONIEDZIAŁEK.21.10.19
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i razowego z masłem, tuńczyk, jabłko, kakao, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, ryba)
OBIAD: Zupa jarzynowa z zieloną pietruszką, naleśniki z mięsem mielonym, tartym żółtym serem, ketchup, kiwi, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, gorczyca, jaja)
PODWIECZOREK: Mini bułeczka z czekoladą z masłem, gruszka, bawarka (alergeny: mleko, gluten)

WTOREK.22.10.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnista z masłem, miodem, bakalie, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, orzechy)
OBIAD: Zupa biały  barszcz z ziemniakami i zieloną pietruszką, makaron, sos węgierski, banan, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten, gorczyca, mleko, jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, brzoskwinia, popcorn, bawarka (alergeny: gluten, mleko)

ŚRODA.23.10.19
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, pasta z kiełbasy, serek śmietankowy, pomidor, papryka żółta, mleko, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam)
OBIAD: Zupa ogórkowa z wkładką mięsną i zieloną pietruszką, ryż z jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, filet z makreli w oleju, szczypiorek, kawa inka na mleku(alergeny: gluten, mleko, ryba)

CZWARTEK.24.10.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i grahamka z masłem, serem wędzonym, sałata lodowa, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, jaja)
OBIAD: Zupa krem cebulowy z groszkiem ptysiowym i  zieloną pietruszką, kasza na sypko, pieczony filet indyka, buraczki, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy z sokiem malinowym, chrupki kukurydziane, suszone plasterki jabłuszka „Crispy”(alergeny: mleko, gluten)


PIĄTEK.25.10.19
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, pasta z jajka, rzodkiewka, czekolada na gorąco, herbata z miodem i cytryną(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, jaja)
OBIAD: Zupa kapuśniak z białej kapusty z zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, pieczony filet z mintaja, surówka z marchewki z ananasem i brzoskwiniami,  kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK:  Bułka z kruszonką, nutella, śliwka, bawarka(alergeny: mleko, gluten, orzechy, soja)

W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.

 

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact