W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki

 PONIEDZIAŁEK.20.01.20

ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i razowego z masłem, tuńczyk w oleju, szczypiorek, kakao, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,ryby)
OBIAD: Zupa krupnik z zieloną pietruszką, makaron z kiełbasą i gotowaną kiszoną kapustą, jabłko, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, gorczyca, jaja)
PODWIECZOREK: Bułeczki mleczne z kawałkami czekolady z masłem, banan, bawarka (alergeny: mleko, gluten,jaja)
 
WTOREK.21.01.20
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnista z masłem, żółtym serem, ketchup, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z  cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, orzechy)
OBIAD: Zupa barszcz czerwony z duszonymi ziemniakami i zieloną pietruszką, ryż, kurczak w sosie śmietanowo- szpinakowym, marchewka do chrupania, jabłko, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten, gorczyca, mleko, jaja)
PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy z polewą o smaku białej czekolady, chrupki kukurydziane, mandarynka (alergeny: gluten, mleko)

ŚRODA.22.01.20
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, kiełbasą pieczoną, pomidor, kiszony ogórek, mleko, herbata z cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca)
OBIAD: Zupa serowa z makaronem i zieloną pietruszką, kopytka, karkówka pieczona, sos, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko,ryby)
PODWIECZOREK: Paluch mleczny z masłem, jabłko, bawarka,(alergeny: gluten, mleko,)

CZWARTEK.23.01.20
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i grahamka z masłem, miodem, płatki owsiane na mleku, herbata z  cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, jaja)
OBIAD: Zupa ogórkowa z  zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, filet z mintaja pieczony, bukiet warzyw gotowany, papryka do chrupania, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku z truskawkami, rogalik z marmoladką, herbata z cytryną (alergeny: mleko, gluten)

PIĄTEK.24.01.20
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, filet z makreli w oleju, ogórek zielony, kawa inka na mleku, herbata z  cytryną(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, jaja)
OBIAD: Zupa krem jarzynowy z grzankami i zieloną pietruszką, ryż, sos węgierski, gruszka,  kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Tosty z żółtym serem, sos czosnkowy, papryka do chrupania, bawarka,(alergeny: mleko, gluten, orzechy, soja,ryby) 
 

 W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.

 

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact