W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki

PONIEDZIAŁEK.20.03.23
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i razowego z masłem, tuńczyk w oleju słonecznikowym, ogórek kiszony, kawa inka na mleku, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa żurek z ziemniakami, makaron, jajko gotowane w sosie pomidorowym, kalarepa do chrupania,  kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten,mleko)
PODWIECZOREK: Wafel zbożowo – kukurydziany, tarte jabłko, bita śmietana, herbata ziołowa, (alergeny: mleko, gluten,)

WTOREK.21.03.23
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i grahamka z masłem, twarożek, szczypiorek, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa krem z selera z grzankami i zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, filet z mintaja, marchewka gotowana, jabłko, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko, gorczyca)
PODWIECZOREK:  Kanapka z masłem, parówka na ciepło, ketchup, rzodkiewka, bawarka,(alergeny: gluten, mleko,)

ŚRODA.22.03.23
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, żółty ser, sałata, crispy (suszone plasterki jabłka) mleko, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką, kluski kopytka, smażona kiełbaska z cebulką,  gotowana kiszona kapusta,  kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Paluch mleczny,  (alergeny: gluten, mleko)

CZWARTEK.23.03.23
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i z ziarnami z masłem, kiełbasa szynkowa, kakao, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa kalafiorowa z zieloną pietruszką, kurczak na ryżu z piekarnika, sałata z sosem vinegret, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Mus Kubuś, chrupki kukurydziane, (alergeny: mleko, gluten,)

PIĄTEK.24.03.23
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, pasta z twarogu i makreli, roszponka, płatki owsiane na mleku, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa barszcz czerwony z makaronem i zieloną pietruszką, placki ziemniaczane z cukrem pudrem, banan, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Kanapki z masłem, pasztetem drobiowym, ogórek kiszony, kawa inka z mlekiem,  (alergeny: gluten, mleko, gorczyca)

 W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact