W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki

PONIEDZIAŁEK.19.10.20
ŚNIADANIE:Kanapki z chleba zwykłego i wieloziarnistego z masłem,tuńczyk,ogórek kwaszony, mleko, herbata z cukrem,(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, ryba)
OBIAD: Zupa jarzynowa z zieloną pietruszką, spaghetti bolońskie, banan, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, gorczyca, mleko, sezam)
PODWIECZOREK:Mini bułeczka z czekoladą z masłem, kawa inka na mleku, winogrono(alergeny:mleko, gluten)

WTOREK.20.10.20
ŚNIADANIE:Bułka zwykła i grahamka z masłem, żółty ser, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z  cukrem(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam)
OBIAD:Zupa krupnik z zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, ryba pieczona, sałata lodowa ze śmietaną, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten,ryba)
PODWIECZOREK:Kaszka manna z malinami, biszkopty(alergeny:mleko, gluten,)

ŚRODA.21.10.20
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba  zwykłego i wieloziarnistego z masłem, kiełbasa krakowska,ogórek zielony,mleko,herbata z cukrem(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca)
OBIAD: Zupa żurek z jajkiem,racuchy z cukrem pudrem, jabłko, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, gorczyca, mleko, jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka pszenna z masłem, pasztet, papryka czerwona, bawarka(alergeny:mleko, gluten)

CZWARTEK22.10.20
ŚNIADANIE:Bułka zwykła i ziarnista z masłem,dżem, jabłko,płatki kukurydziane na mleku, herbata z  cukrem(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, orzechy)
OBIAD:Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką, kasza, gulasz wieprzowy, kapusta kwaszona gotowana, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten)
PODWIECZOREK:Bułka mleczna z masłem, bawarka, gruszka(alergeny:mleko, gluten,)

PIĄTEK.23.10.20
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i wieloziarnistego z masłem, jajko gotowane,  szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z cukrem(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca, jaja)
OBIAD: Zupa ogórkowa z zieloną pietruszką, kopytka, mus jogurtowo-owocowy,kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK:Kanapka pszenna z masłem, ryba w pomidorach, papryka żółta, kakao(alergeny: mleko, gluten,gorczyca)
W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact