W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki

PONIEDZIAŁEK.03.10.22
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i razowego z masłem, pasztet drobiowy, „crispy” suszone plasterki jabłka, kawa inka na mleku, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką, makaron, jajko w sosie pomidorowym, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten,mleko)
PODWIECZOREK:  Tosty z dżemem, banan, mleko, (alergeny: mleko, gluten,)

WTOREK.04.10.22
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i grahamka z masłem, twarożek, szczypiorek, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa kalafiorowa z zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, kapusta czerwona zasmażana, suszone morele, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko, gorczyca)
PODWIECZOREK: Mus Kubuś, biszkopty, (alergeny: gluten, mleko,)

ŚRODA.05.10.22
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i wieloziarnisty z masłem, żółty ser, polędwica sopocka, pomidor, sałata, mleko, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa ogórkowa z zieloną pietruszką, ryż, filet z kurczaka gotowany, sos beszamel, papryka do chrupania, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Bułka mleczna nadziewana masą jogurtową, kiwi, czekolada na gorąco  (alergeny: gluten, mleko)

CZWARTEK.06.10.22
ŚNIADANIE: Bułka zwykła, bułka z dynią z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, kawa inka na mleku, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa krem z marchewki z makaronem i zieloną pietruszką, kasza gulasz, buraki, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, gorczyca, mleko)
PODWIECZOREK: Kisiel z mleczkiem waniliowym, ciastko, jabłko,  (alergeny: mleko, gluten,)

PIĄTEK.07.10.22
ŚNIADANIE: Chleb zwykły i chleb wieloziarnisty z masłem, miodem, śliwka, płatki owsiane na mleku z bakaliami, herbata z cukrem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca, ryba)
OBIAD: Zupa krupniko-kapuśniak z zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, paluszki rybne, sałatka z ogórka kiszonego z jabłkiem, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, mleko, gorczyca)
PODWIECZOREK: Kanpka pszenna z masłem, parówka na ciepło, musztarda, pomidor,  (alergeny: mleko,)

 W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact