W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki.

PONIEDZIAŁEK.18.02.19
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i razowego z masłem, miodem, jabłko, kakao, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa kapuśniak z białej kapusty zabielany z zieloną pietruszką, makaron, jajko w sosie pomidorowym, sałatka z ogórka kwaszonego, kompot wieloowocowy,(alergeny: seler, gluten,gorczyca, mleko,)
PODWIECZOREK: Chałka z nutellą, pomarańcze, bawarka (alergeny:mleko, gluten,jaja)

WTOREK.19.02.19
ŚNIADANIE: Bułka pszenna i z ziarnami z masłem, paprykarz rybny, szczypiorek, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa rosół z makaronem i zieloną pietruszką, ryż na sypko, sos beszamelowy, kurczak gotowany, surówka z marchewki ananasa i rodzynek, kompot wieloowocowy,(alergeny: seler, gluten,gorczyca, mleko,)
PODWIECZOREK: Kisiel z bakaliami i bitą śmietaną, ciastko owsiane, (alergeny:mleko, gluten)

ŚRODA.20.02.19
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i razowego z masłem, szynką gotowaną, ser topiony, pomidor, sałata, mleko, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca)
OBIAD: Zupa ogórkowa z zieloną pietruszką, naleśniki z kiełbasą, ketchup, jabłko, woda z cytryną,(alergeny: seler, gluten, jaja, gorczyca, mleko,)
PODWIECZOREK: Mini bułka mleczna z kruszonką z masłem, banan, kawa zbożowa z mlekiem, (alergeny:mleko, gluten)

CZWARTEK.21.02.19
ŚNIADANIE: Bułka pszenna i z ziarnami z masłem, pasta z jajka, szczypiorek, płatki owsiane z mlekiem, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa kalafiorowa zabielana z zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, medaliony z mięsa mielonego w sosie własnym, sałatka z buraków i jabłka, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, jaja, gorczyca, mleko,)
PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku z malinami, chrupki kukurydziane, (alergeny:mleko, gluten)

PIĄTEK.22.02.19
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i wieloziarnistego z masłem, twarożek z rzodkiewką i zielonym  ogórkiem, kakao, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, filet z dorsza smażony, surówka z kwaszonej kapusty, kompot wieloowocowy,(alergeny: seler, gluten, mleko,ryby)
PODWIECZOREK: Kanapki z masłem parówka na ciepło, musztarda, jabłko, bawarka,(alergeny: mleko, gluten,gorczyca)

PONIEDZIAŁEK.25.02.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, dżemem, bakalie, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem i cytryną, (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam,)
OBIAD: Zupa krupnik z zieloną pietruszką, łazanki z kiełbasą i gotowaną kwaszoną kapustą, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca,jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka pszenna z masłem, tuńczykiem, ogórek kwaszony,  bawarka, (alergeny: gluten, mleko,ryby)                             

WTOREK.26.02.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnami z masłem, twarożek z rzodkiewką, kakao, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa cytrynowa z ryżem i zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, indyk gotowany, marchewka z groszkiem, pomarańcze, kompot wieloowocowy(alergeny: gluten, mleko, seler,jaja)
PODWIECZOREK: Placek drożdżowy, banan, kawa inka, (alergeny: gluten, mleko,jaja)

ŚRODA.27.02.19
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, szynką konserwową, pomidor, sałata, mleko, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa barszcz czerwony z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, filet z dorsza smażony, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten,jaja, mleko,ryby)
PODWIECZOREK: Bułka mleczna z  masłem, miodem, bawarka, „Chrispy” suszone plasterki jablka, (alergeny: gluten, mleko,)

CZWARTEK.28.02.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i grahamka z masłem, żółtym serem, czerwona papryka do chrupania, makaron zacierka z mlekiem, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
Tłusty czwartek: pączek
OBIAD:,) Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką, kasza na sypko, gulasz z łopatki wieprzowej, surówka z czerwonej kapusty, kompot malinowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja gorczyca,)
PODWIECZOREK: Budyń z truskawkami, chrupki kukurydziane, (alergeny: gluten, mleko,)

PIĄTEK.01.03.19
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, jajkiem gotowanym, szczypiorek, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, jaja)
OBIAD: Zupa brokułowa z wkładką mięsną i zieloną pietruszką, racuchy drożdżowe z cukrem pudrem, jabłko, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten, mleko,gorczyca, jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, filetem z makreli w pomidorach, ogórek zielony, bawarka, (alergeny: mleko, gluten,)


PONIEDZIAŁEK.04.03.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, pasztetem drobiowym, ogórek kwaszony, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam,gorczyca,jaja)
OBIAD: Zupa kapuśniak z kwaszonej kapusty z zieloną pietruszką, kluski „kopytka” z musem jogurtowo-malinowym,  kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca,jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, kiełbasą krakowską, jabłko, czekolada na gorąco,  (alergeny: gluten, mleko,gorczyca)                             

WTOREK.05.03.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnami z masłem, żółtym serem, sałata, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,jaja)
OBIAD: Zupa rosół z ryżem i  zieloną pietruszką, makaron, pulpety w sosie pomidorowym, banan, kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca,jaja)
PODWIECZOREK: Budyń z brzoskwiniami, kruche ciastko z cukrem, (alergeny: gluten, mleko,jaja,orzechy,sezam)

ŚRODA.06.03.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, czerwona papryka, mleko, herbata z miodem i cytryną, (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam,gorczyca, )
OBIAD: Zupa fasolowa z zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, filet  dorsza pieczony, bukiet warzyw gotowany, jabłko, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,ryby)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z budyniem i kruszonką, banan, kawa inka z mlekiem,(alergeny: gluten, mleko,jaja)

CZWARTEK.07.03.19
ŚNIADANIE: Bułka pszenna i bułka z ziarnami z masłem, ser topiony, szczypiorek, kakao, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca)
OBIAD: Zupa krem z pory z grzankami i zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, udko drobiowe pieczone, sos, sałata ze śmietaną, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)
PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku z truskawkami, chrupki kukurydziane (alergeny: gluten, mleko,)

PIĄTEK.08.03.19
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, tuńczyk w oleju, rzodkiewka, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną(alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa ogórkowa z wkładką mięsną i zieloną pietruszką placki ziemniaczane z cukrem, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten, mleko, jaja,)
PODWIECZOREK: Kanapka pszenna z masłem, jajkiem gotowanym, jabłko, bawarka (alergeny: gluten, mleko,gorczyca)

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact