W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki.

PONIEDZIAŁEK.10.12.18
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i razowego z masłem, serek ziarnisty, rzodkiewka, kakao, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa jarzynowa z wkładką mięsną i zieloną pietruszką, ryż z jabłkiem i cynamonem, kompot wieloowocowy,(alergeny: seler, gluten, jaja, gorczyca, mleko,)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, pasztetem drobiowym, ogórek kwaszony, bawarka (alergeny:mleko, gluten,jaja)

WTOREK.11.12.18
ŚNIADANIE: Bułka pszenna i z ziarnami z masłem, dżemem, płatki kukurydziane z mlekiem,, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa krem selerowy z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, pulpety z dorsza , bukiet warzyw gotowany, jabłko, kompot wieloowocowy,(alergeny: seler, gluten,gorczyca, mleko,ryby)
PODWIECZOREK: Bułka mleczna z nadzieniem jogurtowym, mandarynka (alergeny:mleko, gluten)

ŚRODA.12.12.18
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i razowego z masłem, szynką, ser żółty, papryka, sałata, mleko, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,gorczyca)
OBIAD: Zupa barszcz czerwony z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, jajecznica, mizeria, kompot wieloowocowy,(alergeny: seler, gluten, jaja, gorczyca, mleko,)
PODWIECZOREK: Ryż na mleku z frużeliną malinową, biszkopty, herbata z cytryną, (alergeny:mleko, gluten)

CZWARTEK.13.12.18
ŚNIADANIE: Bułka pszenna i z ziarnami z masłem, serek topiony, szczypiorek, musli z mlekiem, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa rosół z makaronem i zieloną pietruszką, kasza, pieczeń wieprzowa, buraczki z cebulką, kompot wieloowocowy (alergeny: seler, gluten, jaja, gorczyca, mleko,)
PODWIECZOREK: Budyń z truskawkami, chrupki kukurydziane, (alergeny:mleko, gluten)

PIĄTEK.14.12.18
ŚNIADANIE: Kanapki z chleba zwykłego i wieloziarnistego z masłem, filet z makreli w pomidorach, zielona papryka,  kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD: Zupa brokułowa z zieloną pietruszką, ziemniaki z koperkiem, gzik z cebulką, Chrispy – suszone plasterki jabłka, kompot wieloowocowy,(alergeny: seler, gluten, mleko,)
PODWIECZOREK: Kanapki z masłem szynką drobiową, banan, bawarka,(alergeny: mleko, gluten,gorczyca)

PONIEDZIAŁEK.17.12.18
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, tuńczyk, jabłko, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną, (alergeny:gluten, mleko,soja,sezam,gorczyca, )
OBIAD: Zupa ogórkowa z zieloną pietruszką, makaron z serem na słodko, banan, kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca,jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka pszenna z masłem, kiełbasą krakowską, pomidor, bawarka  (alergeny: gluten, mleko,)                             

WTOREK.18.12.18
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnami z masłem, żółtym serem, sałata, czekolada na gorąco, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,jaja)
OBIAD: Zupa krem z pora z makaronem i zieloną pietruszką, ryż, schab gotowany, sos beszamelowy, surówka z  czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy(alergeny: gluten, mleko, seler,jaja)
PODWIECZOREK: Jogurt z truskawkami, chrupki kukurydziane, (alergeny: gluten, mleko,)

ŚRODA.19.12.18
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, szynką drobiowa w galarecie, ogórek zielony, mleko, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką, ziemniaki puree z koperkiem, filet z dorsza smażony, surówka z kwaszonej kapusty, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten,jaja, mleko,ryby)
PODWIECZOREK: Mleczne bułeczki z  masłem, miodem, kawa zbożowa z mlekiem, jabłko (alergeny: gluten, mleko,)

CZWARTEK.20.12.18
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i grahamka z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kwaszony, musli z mlekiem, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam,)
OBIAD:,) Zupa serowa z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaki, łopatka duszona w sosie własnym, surówka z marchwi, jabłka i rodzynek, kompot malinowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja gorczyca,)
PODWIECZOREK: Krajanka piernikowa, mandarynka, kawa zbożowa z mlekiem, (alergeny: gluten, mleko,)

PIĄTEK.21.12.18
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, jajkiem gotowanym, szczypiorek, kakao, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, jaja)
OBIAD: Zupa żurek z kiełbasą, kluski kopytka z musem jogurtowo-owocowym, kompot wieloowocowy(alergeny: seler, gluten, mleko,gorczyca, jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, rybą w pomidorach, jabłko, bawarka, (alergeny: mleko, gluten,)

Woda źródlana bez ograniczeń.

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact