W ramach rozwijania samodzielności dzieci 5 i 6 letnie pod opieką pań samodzielnie nalewają zupę na talerze, uczą posługiwać się sztućcami (nóż i widelec). a w każdą środę w czasie śniadania przygotowują z podanych produktów kanapki.

PONIEDZIAŁEK.24.06.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, dżemem, suszone jabłko „Crispy”, mleko, herbata z miodem i cytryną, (alergeny: gluten, mleko ,soja, sezam, gorczyca,)
OBIAD: Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką, ryż, sos węgierski, ogórek kwaszony, kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, seler, gorczyca,)
PODWIECZOREK: Placek jabłecznik, kawa inka na mleku (alergeny: gluten, mleko, jaja)                             

WTOREK.25.06.19
ŚNIADANIE: Bułka zwykła i ziarnami z masłem, szynka, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam)
OBIAD: Zupa pomidorowa  z ryżem i  z  zieloną pietruszką, pierogi z truskawkami, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy, (alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca, jaja)
PODWIECZOREK: Kanapka z masłem, pasztetem, ogórek zielony, czekolada na gorąco (alergeny: gluten, mleko)

ŚRODA.26.06.19
ŚNIADANIE: Kanapki z pieczywa pszennego i pieczywa ciemnego z ziarnami z masłem, miodem, mleko , herbata z miodem i cytryną, banan (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa krem z marchewki z grzankami i  z  zieloną pietruszką, spaghetti bolońskie, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten)
PODWIECZOREK: Suszone jabłuszko „Crispy” paluszki, kakao (alergeny: gluten, mleko)

CZWARTEK.27.06.19
ŚNIADANIE: Bułka pszenna i bułka z ziarnami z masłem, żółtym serem, sałata, kawa inka na mleku, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, gorczyca)
OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszką manną i z zieloną pietruszką, ziemniaki pieczone z piekarnika, ryba pieczona, surówka z selera z rodzynkami i ananasem, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko, jaja, ryba)
PODWIECZOREK:  Bułka z  kruszonką z masłem, suszone jabłko „Crispy”, bawarka (alergeny: gluten, mleko,)

PIĄTEK.28.06.19
ŚNIADANIE: Chleb pszenny i z ziarnem słonecznika, z masłem, tuńczykiem, rzodkiewka, czekolada na gorąco, herbata z miodem i cytryną, (alergeny: gluten, mleko, soja, sezam, ryba)
OBIAD: Zupa barszcz czerwony z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaki, gzika, szczypior, kompot wieloowocowy, (alergeny: seler, gluten, mleko)
PODWIECZOREK: Bułka  mleczna z masłem, arbuz, herbata z miodem i cytryną (alergeny: gluten, mleko,)

W każdy dzień woda źródlana bez ograniczeń.

Dbamy o Wasze Pociechy

twittergallerycontact